Om os

141130-aarhus-strygeensembl-pn_6433Aarhus Strygerensemble har eksisteret siden 1992 og består af cirka 25 strygere, nogle med en professionel musikeruddannelse, andre amatører på højt niveau. Vi øver ugentligt i Aarhus, men ensemblets musikere kommer fra det østlige Jylland, fra Aalborg i nord til Trekantområdet i syd, hvilket vidner om, at musikerne er villige til at køre langt for at spille med i dette unikke orkester.

Ensemblets hovedinteresse ligger i den skat af musik, som er skrevet for strygeorkester – fra barokmusik til nutidig musik. Med jævne mellemrum spiller vi også med solister, udvider med blæsere og engageres af kor til at spille større værker som Bachs Juleoratorium, Händels Messias, Brahms’ Ein deutsches Requiem, Haydns Skabelsen og Mendelssohns Elias.

I en årrække har vi skiftet dirigent hver sæson og de senere år især spillet med Søren Kinch Hansen, Morten Friis, Carsten Seyer-Hansen og Søren Birch.

Vi bestræber os på at sammensætte et repertoire med både kendt og mindre kendt musik. Ved koncerterne præsenteres komponister og værker, så musikken sættes ind i en historisk og musikalsk ramme

Er du interesseret i at engagere Aarhus Strygerensemble til en koncert eller et andet arrangement, eller har du lyst til at spille med, så se under Kontakt.