Dirigenter

Vi samarbejder med dirigenter, der – efter eget udsagn – kan lide at spille med os, fordi vi arbejder seriøst med musikken, og samtidig har en god og kammeratlig tone i orkesteret.

De senere år har vi samarbejdet med Søren Kinch Hansen, Morten Lønborg Friis, Søren Birch og Carsten Seyer-Hansen. Alle er professionelle musikere og/eller dirigenter og anerkendte for deres musikalske viden og evne til at bringe det bedste frem i musikken og i orkesteret.

Søren K dirigerer. PHH_2776Om Søren Kinch Hansen: Er uddannet ved konservatorierne i Esbjerg, Århus og Stockholm. Han er ansat på Det Jyske Musikkonservatorium som docent i kor- og ensembleledelse. Han har stået i spidsen for flere opsætninger på Den Jyske Opera, og han har dirigeret landsdels-orkestrene og lavet koncerter og optagelser med DR Vokalensemblet. I 2003-2011 var Søren K. Hansen kunstnerisk leder for den Jyske Operas kor. Søren K. Hansen  er fast dirigent for Århus Sinfonietta, Århus Universitetskor og Vokalensemblet Gaia.

Om Carsten Seyer-Hansen: Er uddannet cand.mag. i musikvidenskab og filosofi ved Aarhus Universitet. Han underviser i dag i kor- og ensembleledelse samt musikhistorie ved Det Jyske Musikkonservartorium i Århus, hvor han også er studieleder. Siden januar 2003 har han været kantor i Århus Domkirke. Carsten Seyer-Hansens primære virke er korledelse, og han har selv stiftet flere kor i Århus, herunder Aarhus Universitetskor, Vokalgruppen Concert Clemens og Skt. Clemens Drengekor. Han er koncertaktiv både med egne ensembler og som gæstedirigent for en række ensembler, herunder regelmæssigt bl.a. Århus Bachorkester, Ensemble 2000 og Århus Strygerensemble. Endelig er han flittigt anvendt som instruktør i en række korsammenhænge.

Om Søren Birch: Er uddannet som kor- og ensembleleder ved Det jyske Musik-konservatorium i Århus med afgangseksamen i 1981. Han er ansat som docent i kor- og ensembleledelse ved Nordjysk Musikkonservatorium, hvor han har ansvaret for uddannelsen af kordirigenter. Han leder konservatoriets kammerkor og han har haft den musikalske ledelse af adskillige operaopførelser. Desuden underviser han ved Vestjysk Musikkonservatorium. Søren Birch har gæstedirigeret Danmarks Radios Kor og det højt estimerede svenske radiokor. Han er tillige en efterspurgt instruktør ved stævner og kurser og han er også aktiv som komponist og arrangør.

Om Morten Lønborg Friis: Er født og opvokset i Hjørring. Efter studier hos solobratschist Claus Myrup tog han musikpædagogisk diplomeksamen som bratschist ved Nordjysk Musik Konservatorium i 1992. Han har siden da ernæret sig både som orkestermusiker, kammermusiker, underviser, komponist, arrangør og dirigent. Morten har studeret direktion hos Henrik Vagn Christensen og hos Frans Rasmussen, og han er i dag fast dirigent og leder af Himmerlands Ungdoms Symfoniorkester, fast dirigent for Nordjysk Sinfonietta og brugt både som dirigent og kammermusik instruktør rundt om i landet.